De Bijbelkatern is vanuit elke christelijke stroming te gebruiken, maar ook geschikt voor scholen zonder uitgesproken religieuze identiteit die de Bijbelverhalen als cultuurgoed willen behandelen.
De Bijbelkatern bevat een overzicht met Bijbelverhalen die wekelijks in de klas verteld kunnen worden, Per week zijn er drie tot vier verhalen uitgezocht. We delen het jaar in vier delen in en ieder jaar zijn er vier bijbehorende thema’s die schoolbreed aan de orde komen:
Deze thema’s zijn:
De Bijbelverhalen die we vertellen sluiten op drie manieren aan. We volgen:
Ze zijn bovendien zo uitgekozen dat in zowel de onder-, de midden- als de bovenbouw de hele Bijbel behandeld wordt, dus ze krijgen de Bijbel tijdens de basisschool drie keer in zijn geheel aangeboden.
Bij elk thema hoort een presentatie met aanvullende liedjes en werkbladen die de kinderen kunnen maken. Je kunt hiermee het godsdienstonderwijs zo groot en zo klein maken als passend is bij de visie van de school.
Aanvullend op de vier schoolbrede thema’s zou de methode Levenskunst ingezet kunnen worden, waarin het positief pedagogisch klimaat wordt neergezet op school, als basis voor leren en ontwikkelen.
Als visuele ondersteuning is de Bijbellijn ontwikkeld. Op deze lijn kunnen de kinderen de volgorde van de verhalen uit de Bijbel zien.
Als je DaVinci’s christelijke lijn Samen op Aarde hebt, is de Bijbelkatern niet nodig, daar zit hij al in. De Bijbelkatern wordt bijvoorbeeld gebruikt door katholieke of openbare scholen die aanvullend op DaVinci’s Wereldverkenning aan Bijbelonderwijs willen doen.
De Bijbelkatern is als reader uitgevoerd op A4-formaat.